luni, 6 iulie 2009

Sanatate din fructe si legume


Stii ca e bine sa bei suc proaspat de fructe si legume. Sunt pline de vitamine si substante nutritive, te ajuta sa-ti recapeti energia, tonusul si imunitatea. Afla acum cateva retete pline de savoare si la ce se potriveste fiecare...

Inainte de a incepe, alege-ti cu grija storcatorul de fructe. Important e sa fie utilat cu cutite bune pentru tocatul legumelor dure, sita si blender, pentru amestecatul piureurilor si al sucurilor. O marca recunoscuta costa ceva mai mult, dar este mai rezistenta in timp.

Spala fructele si legumele sub jet de apa rece si foloseste-le imediat. Verifica atent sursa lor - cele mai bune sunt, evident, vegetalele organice.

Unele dintre ele ¨C avocado, ananas, mango, banane ¨C trebuie curatate de coaja. Altele ¨C mere, pere, morcovi - pot fi folosite asa cum sunt.

Daca ceea ce ramane dupa prima stoarcere ti se pare inca un rest fluid, reintrodu-l in storcator, pentru a recupera si sucul ramas.

Pentru beneficii maxime, bea sucul de indata ce l-ai scos din aparat.

Sucurile naturale proaspete baute pe stomacul gol sunt absorbite in circuitul sanguin in maximum 15 minute.

Nu da sucul pe gat dintr-o data, bea-l cu inghitituri mici, pentru o mai buna absorbtie a vitaminelor si mineralelor.

Poti sa le bei la orice ora, dar tine cont de faptul ca cele pentru detoxifiere sunt indicate dimineata pe stomacul gol, cele cremoase pot fi consumate la micul dejun, energizantele pe la pranz, iar cele impotriva stresului - seara, inainte de culcare.

Sursa: Avantaje Text: Mihaela Doina Radulescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu