sâmbătă, 11 iulie 2009

Natural si proaspat. Ideal.



Daca ai de facut un drum prin tara iti poti face shoppingul din mers. Comertul ambulant e in floare pe soselele Romaniei. Si unde mai pui ca marfa este naturala si proaspata. Direct din gradina, direct din stup, direct din ugerul vacii sau direct din porcul injunghiat. Teoretic. Ca practic lucrurile nu stau chiar asa.

Legumele si fructele or fi ele proaspat culese, dar daca nenea comerciantu' a stropit bine cultura sa iasa banu', stau si ma gandesc care ar fi diferenta fata de supermarket. Iar daca analizez mai bine situatia imi dau seama ca chimicalele acelea trebuie sa fie dintre cele mai ieftine...

Mierea o fi din stup, ca din alta parte n-ar prea avea de unde. Pretul e pe masura. Dar cum se face ca abia ce ajung cu ea acasa si aceasta se zahariseste pana sa o gust? Cristalizarea mierii este un proces natural si aceasta este garantia calitatii. Dar eu de unde sa stiu ca nu este din lotul de acum 1-2-3 ani si nenea comerciantu' a incalzit-o la baimaren de dimineata?

Branza are gust. Nu se compara nici pe departe cu aracetul din supermarket. Dar ma cam iau de ganduri cand o vad expusa zi lumina la peste 30 grade Celsius.

Iar despre babic... ma abtin. Cu siguranta nu-i mare diferenta fata de ce mi-a raspuns sincer vanzatoarea de la magazinul bio din oras cand am intrebat-o despre mezelurile comercializate la ei: "Da, sunt fara conservanti, dar carnea e provenita de la animale crescute la ferme obisnuite". Si asta spune totul. Insa nu explica pretul de produs bio.

Cam asta e situatia pe DN-urile Romaniei. Ceva mai bine ca la supermarket as zice, dar cu mult loc de mai bine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu